Voetreflexologie 

Voetreflextherapie is afgeleid van een oude massage die is gebaseerd op energiedoorstroming van het lichaam. In de tijd van de oude Egyptenaren en de Noord- Amerikaanse indianenstammen was een soort reflexzonemassage al bekend.

 

Het is een natuurgeneeswijze waarbij men door behandeling van de reflexzones op de voeten, de balans en het evenwicht in het lichaam uitnodigt om zich te herstellen.

Hierdoor wordt het lichaam in staat gesteld om zichzelf te genezen.

Men gaat dus uit van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Als onze energiebanen (meridianen) goed stromen, voelen we ons optimaal. Klachten kunnen ontstaan doordat de energiestroom in het lichaam uit balans is. 

 

Er zijn diverse behandelingen mogelijk:

-     Ontspanningsbehandeling:  Tegenover een druk en stressvol bestaan moet men ook nog wat ontspanning kunnen vinden.                    Voor diegene die moeilijk kunnen ontspannen, is voetreflex een prima manier om tot rust te komen. De weldaad van de                            warming-up massage en aanraking van die plekken op de voet die een ontspanning teweeg kunnen brengen, zal een ieder tot              rust brengen.

-     Preventieve behandeling:  Onderdelen van het lichaam worden behandeld om de energiestroom zo optimaal mogelijk te laten            zijn.

-     Klachten behandeling:  Het behandelen van een specifieke klacht. 

-     Hormoonbehandeling:  De hormoonklieren zijn ook allemaal op de voet gereflecteerd.Klachten die hormoongerelateerd zijn,                kunnen worden behandeld via deze punten. Overgangsklachten en fibromyalgie kunnen .o.a goed reageren op een                                      hormoonbehandeling

 

In 2008 heb ik mijn diploma behaald tot erkend voetreflextherapeute, en in 2012 mijn diploma voor H.B.O Medische Vakken.

 

Zuivering kan de weg weer vrij maken voor nieuwe levenskracht, en daarom mag je op eigen kracht stralen.